Ubojnia Drobiu KOKO
-
Nasz zakład obsługuje kompleksowo cały proces produkcji mięsa drobiowego, od uboju, poprzez rozbiór, na konfekcji kończąc. Subiekt nexo PRO daje dużo większe możliwości niż przypuszczaliśmy. Ten kompleksowy i otwarty na indywidualne rozwiązania system umożliwia nam pełną identyfikację naszych produktów.
-
Opinia – Subiekt nexo PRO
-
Na każdym etapie produkcji jesteśmy w stanie wskazać od kogo pochodzi surowiec – kiedy dane pisklę się wykluło, co jadło podczas tuczu, kiedy do nas przyjechało, kiedy zostało poddane ubojowi oraz gdzie od nas wyjechało. System obsługuje także standardowe procesy zachodzące w zakładzie, w tym rozliczenia w cyklu produkcyjnym. Dzięki oprogramowaniu InsERT nexo PRO przystąpiliśmy do certyfikacji naszego zakładu do Systemu ISF, co umożliwiło eksport naszych produktów. Funkcjonalność, prostota i ciągły rozwój to tylko kilka cech, które bezpośrednio kojarzą mi się z Subiektem nexo PRO, a także naszą firmą, w której program jest obecny od samego początku.
- Mateusz Kozyra, właściciel
Działalność gospodarcza hurtowni i ubojni KOKO rozpoczęła się w marcu 1995 w Młoszowej. Firmę założyli Jolanta i Henryk Kozyra. Początkowo działalność firmy opierała się na hurtowym handlu drobiem. Z biegiem czasu uruchomiono zakład rozbioru oraz prawie 30 sklepów masarniczo-wędliniarskich. Stopniowa rozbudowa parku maszynowego, w tym w szczególności zakup wyposażenia i modernizacja hal produkcyjno-magazynowych, pozwoliła na rozpoczęcie działalności przetwórczej. W ciągu kilku lat działalności nastąpił znaczny rozwój przedsiębiorstwa, a dzięki wysokiej jakości oferowanych wyrobów firma zaistniała i pozyskała wielu klientów na rynku krajowym oraz zagranicznym. Zdolności przerobowe zakładu kształtują się na poziomie 600 ton mięsa drobiowego tygodniowo. Atutem zakładu jest to, że prowadzi bardzo aktywną politykę rozwoju, próbuje szybko dostosować się do zmieniających się warunków na rynku, posiada wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pracowników i dba o właściwy rozwój firmy. Duży wpływ na dobrą jakość wyrobów mają wykorzystywane do produkcji surowce pochodzenia krajowego, pozyskiwane od solidnych i sprawdzonych hodowców. Zakład produkcyjny podlega stałej kontroli odpowiednich inspektorów w zakresie spełniania obowiązujących norm sanitarnych i weterynaryjnych. Firma jest na etapie uruchamiania produkcji surowych wyrobów mięsnych, a w najbliższych latach linii produktów ready to eat.