e-Pomoc techniczna
Subiekt GT – Jak ustawić naliczanie opłaty od środków spożywczych (opłata cukrowa) na zamówieniu zaliczkowym od klienta?
Program: InsERT GT, Subiekt GT
Kategoria: Dokumenty, Konfiguracja, Parametry
W celu włączenia w programie Subiekt GT naliczania opłaty od środków spożywczych (opłata cukrowa) na zamówieniu zaliczkowym od klienta należy:
1. Z listy modułów wybrać Administracja – Parametry, a z listy parametrów Zamówienie zaliczkowe od klienta.
2. W oknie, które się wyświetli przejść na zakładkę Inne i ustawić w sekcji Opłata od środków spożywczych (opłata cukrowa) jedną z trzech opcji:
-
nie naliczaj – opłata nie będzie naliczana na fakturze
-
naliczaj wg kontrahenta – opłata będzie naliczana zgodnie z ustawieniami w kartotece kontrahenta
-
naliczaj zawsze – opłata będzie naliczana zawsze, niezależnie od ustawień w kartotece kontrahenta.
Dodatkowo można skorzystać z opcji Dodaj kwotę opłaty do ceny netto. Zakreślenie tego znacznika spowoduje, że gdy towar podlega opłacie cukrowej, to cena netto będzie powiększana o kwotę opłaty cukrowej. Zmiany zapisać przyciskiem OK.
Temat należy do Parametrów zamówienia zaliczkowego od klienta.